Bu Blogda Ara

29 Ekim 2017 Pazar

Cesur

(eksik yazı)


Bu başlığı yazdığım günü ve nedenini  hatırlamıyorum ve şu an bildiğim tek şey onu öyle tek başına bırakmamam gerektiği.   İtiraf etmeliyim ki bir süredir yazmak yerine düşünmeyi seçtim. Etrafıma bakmak, dinlemek, anlamaya çalışmak yeterli bir sebep. Ne ilk oldu yüzleştiklerim ne de yaşadığım sürece bitecek.  Tepki verir seslendirirsin, tepki verir yazarsın, tepkin olur susarsın.   Tepkili değilim, belki biraz umutsuz.  Bu durumu,  geçici olduğu umuduyla, kabullendim.  Gücüme giden, beni acıtması. 

Cesaret,  bir çok bakış açısıyla anlatılabilir. Hepsi birbirinden farklı.  Cesur olmanın azı çoğu olmaz, farklı olan olaylar ve kişiler. 
Yaşamak cesaret gerektirir, ölmek de.  Yaşayıp dostlarının ihanetlerini görüp, yutkunmak var. Ölmek istediğinde zayıf olduğun söylemleri çekenler de onlar.
Yapmacık ilişkilerin ortasında gerçek ve dürüst kalmak için cesur olman gerek. Dışlandığında kinlenmemek için olgunluğun cesareti gerek.  
Hayat sana ölmek için de cesur olduğun anlar sunar. Hayatı yaşamaya  değer kılan birinin varlığı karar verdirir.  Tek kelime: hayat.

Çoğu zaman  kendi kendini provoke edersin.   Aklının baş köşesine 'beylik' sözleri getirip onları tersyüz etmek yeterli. 'Hayat güzel' dersin sonra  bu masala  gülersin.  Hayat kısacık anlarda güzel ve onların ne zaman gerçekleşecekleri bilemezsin.  Hayat berbat ve merhametsiz diye  yakınırsın ve buna karar veren yine sensin. Böylece o güzel anlar uçup giderken zihninden, onları tutmak için cesaret gerek.   Direnmek, isyan etmek, savaşmak, yaşamak için cesur yürek yeter.    Cesaret yürek işi, cesur olursun, korkusuz değil.  Akılsızlık olmaz,  emanet akıl ile hiç olmaz.  Cesarettir öğrenmek.  Bilmek, bilinçlenmek güzel; Akıl yol göstersin, Yürek fethetsin... 

Yazmak işi kolay ve zor. Spontane gelir kelimeler, kağıda dökersin. 
Bir konu aklını kurcalar, kısa-uzun yazarsın.  Duygularını, fikirlerini, hayallerini, hakikatlerini, sitemlerini, övgülerini  yazılarda, şiirlerde, hikayelerde toplarsın. 
Lakin. Sendendir yazdıkların, nasıl algılayıp, nasıl gördüysen tasvir edersin. Belki devrik olur cümlelerin, gereğinden uzun, anlaşılması zor, kinayeli veya yontulmamış, kaba. Senin anlayıp anlattığın gibi anlamaz başkaları, kelimelerin kalabalık, ifadelerin yetersiz görünebilir.  Yazmayı hala çok istiyorsan  cesursun. Yoksa umursamaz mısın?   Bencil misin? Megaloman mı? Kendinle, hatalarınla, cehaletinle, ukalalığınla yüzleşmek için cesaretin var mı?    Yoksa kocaman bir boşluk musun? 

Cesur olmak, hiç kimsenin yapamadığını yapmak değil.

eylül

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder