Bu Blogda Ara

7 Haziran 2018 Perşembe

Bostan patlıcan kebabı ve Kıymalı sandviçler


Bostan patlıcanı kebabı

Buzdolabında bekleyen iki bostan patlıcanı nerede kullanırım diye karar vermeden önce, musakka, beğendi, köz patlıcan salatası arasında kararsızlığımı gezdirdim. 
Nihayetinde Bolu kebabı tarifi gözüme ilişince  tamam dedim. Eh, buradaki 
(http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/et-yemekleri/bolu-kebabi) tariften biraz farklı bir uygulamaydı, kendimce;) 
Mantarı es geçip, domates sosunu biraz arttırıp iki diş sarımsak da ekleyince sonuç bu oldu: 






Malzemeler ve Yapılışı:
2 adet orta boy bostan patlıcan, birkaç sivri biber, 6-7 domates, 350 gr kuşbaşı et,
Soğan, 1-2 diş sarımsak, biber salçası, tuz, karabiber, kekik
Üstüne: kaşar peyniri rendesi

Patlıcanlar uzunlamasına ikiye bölünür ve bir süre tuzlu suda bekletilir.
İyi kuruladıktan  sonra  kızgın zeytinyağında kızartıp kağıt üstünde fazla yağı alınır.
Sıcağı geçtiğinde patlıcanların orta kısımları, çok derine girmeden,  dikkatle çıkarılıp doğranır.
Sırasıyla: Et, soğan, sarımsak, biber, patlıcan içi, bir tatlı kaşığı biber salçası ve kabuğu soyulmuş, küçük kıyılmış domatesler, baharat ve tuz karabiber ve az sıcak su ilavesiyle et sote pişirilir. 
Etin pişmesi ile patlıcanlar fırın kabına alınır, içleri doldurulur. Kalan az sos aralarına dökülür.  
180-200 derecede 15 dk fırınlanır, kaşar peyniri rendesi eklenir ve peynirin erimesi, hafif renk alması için tekrar fırına verilir.


Kıymalı sandviçler


Malzemeler:
600 gr kıyma
2 yumurta
Ekmek içi 
Kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, 

İçine: kaşar peyniri 

Kızartmak için sıvı yağı

Orijinal tarifi  sık sık ziyaret ettiğim https://www.misya.info/ricetta/tramezzini-di-carne.htm  ve burada yapılışı ayrıntılı mevcut.
Kullanılan malzemede peynir farkı ve jambon eksikliği olmasına rağmen gayet pratik, kolay ve lezzetli bir deneyim oldu;)

Kıyma köftelik hazırlanır ve  hafif yağlanmış yüzeyde(alüminyum folyo olabilir)
dikdörtgen açılır. Peynir dilimleri ile kaplanır ve üstü aynı şekilde  dikdörtgen açılmış  kıyma ile kapatılır, hafifçe bastırıp üçgenlere kesilir. Parçalar spatula yardımı ile alınır ve kızgın yağda alt üst edilerek kızartılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder