Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2020 Perşembe

Basitçe; Kabak köfte

Kabak; kızartması, mücveri, böreği, musakkası, çorbası, dolması, makarnada, türlü ve risottoda daha da aklıma gelmeyen yemeklerde. Kabak kızartması her defasında yeterli gelmez. İncecik dilimlenmiş, tuzlanıp suyunu bırakıp kurulanmış, una batırılıp kızartılır. Bol sarımsaklı yoğurt  ile ekmek arası bile yapılır. Musakka etli, pirinçli veya jambonlu - peynirli, beşamel ya da yumurtalı süt veya yoğurt soslu.  Damak tadı.
Kabak köftesi mücver sanılır. Oysa kıvam farkı var. Sıcak veya soğuk yenir. Tercih meselesi, fakat soğuk ya da ılık tadını patlatır.



Tarife gelince:
Gerekenler,
4 adet kabak, temizlenip rendelenmiş
3/4 bardak rendelenmiş beyaz peynir,
2 yumurta,
4 yemek kaşığı un,
Dereotu, tuz( peynir tuzluysa dikkate alınmalı) karabiber

Kabaklar rendelenip tuzlanır ve 10-15 dk bekletilip sonra suyu iyice sıkılır.  Diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır.
Zeytinyağı kızdırılır. İki yemek kaşığı yardımı ile köfte şekli verilip tavaya atılır. Hızlı kızardığı için kontrol edip tersyüz ederek pişen köfteler kağıt havlu üzerine alınır.  Tavayı doldurmadan, her seferde 4 adet pişirilirse iyi sonuç alınır.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder