Bu Blogda Ara

7 Kasım 2010 Pazar

Fırında tavuk

Çok kolay hazırlanan lezzetli bir çeşit. Tavuk eti ile değişik yemekler hazırlanabilir; sote, pane, sebzeli veya pirinçli tarifler var, hatta börekler, kızartmalar da.  Ola ki aniden yemeğe misafiriniz geldi veya başında durmadan  leziz bir yemek yapmak istediniz ve en önemlisi günün yorgunluğuna yenildiyseniz fırında tavuk mükemmel bir seçimdir.  Bu tarifi geçen yıl kaybettiğim sevgili annemden öğrenmiştim. Açıkçası yıllarca merak etmiştim, bu kadar lezzettli nasıl olabiliyor diye, ancak tarifini almayı çok daha sonra akıl etmiştim.
Yakındaki marketten kalçalı but alıp ikiye bölebilirsiniz veya kalabalık misafirleriniz geliyorsa kasabınızdan tavuk eti porsiyonları hazırlatabilirsiniz. 
Et temizlenip fırın tepsisine dizilir. Sos tenceresinde bir miktar sıvı yağ kızdırılır ve etlerin üzerinde yavaşça gezdirilir, sıcak yağ etin derisine döküldükçe cızırdamalı.  Etlerin üstüne karabiber, tuz gezdirip tepsiye bir miktar su ilave edilir üstüne alüminyum folyo(bir hava deliği açılarak) kapatılır ile 200 derecede ısıtılmış fırına verilir.  Yaklaşık 1 saat bu şekilde pişer, bu sürenin sonunda folyo çıkarılır ve bir müddet daha fırınlanır, etler kızaracaktır.  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder