Bu Blogda Ara

7 Kasım 2010 Pazar

Zeytinyağlı pırasa

Tam da mevsimi. Belki herkes sevmez, hele ki çocukların ona bayıldığı söylenmez. Hani derler ya "kapıdan olmazsa bacadan..." diye yoldan çıkarak bir sebzeyi evdekilere sevdirmek için  farklı pişirme tariflerini denemekte yarar vardır. Ben böyle düşünüyorum.   Aslında zeytinyağlı yemeklerin çoğu beğenilerek tüketilir, pırasa da onlardan bir tanesi. Bu şekilde pişirildiğinde hem ana yemek, hem de ana yemeğin yanında sunulabilir.  Damak tadları değişir tabi ki.
Malzeme:
Bir demet pırasa, 3 adet havuç,  1-1,5 bardak pirinç, 1 limonun suyu(eğer çok sulu değilse yarım limon daha eklenebilir), 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, karabiber,  zeytinyağı.

Havuçlar isteğe göre tavla zarı veya çubuk şeklinde kesilir ısınmış olan zeytinyağına atılır ve bir müddet kızartılır. Pırasa yarım parmak büyüklüğünde çapraz olarak kesilir ve havucun yanına eklenerek kızartılır. Yumuşadığında limon ve şeker eklenir, üstünü kapatacak su ilave edilir. Tuz, karabiber ve yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.  Ara sıra kontrol edilir.
Not:
Pırasanın miktarına göre pirincin ve eklenecek suyun miktarını ayarlarsanız başarılı bir sonuç alırsınız.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder