20 Aralık 2011 Salı

Ev yapımı ekmek

Eski evlerin geniş mutfakları ilgimi çekmiştir, her daim. Belki de ayrıntısıyla düşünüldüğü zaman çok dağınık, hatta primitiv bile görünebilir insana, amma ve lakin hoş.
Kocaman tezgah ve fırınları, kapkacağın renkli kalabalığı, cam kenarındaki nane, biberiye saksıları, baharat kavanozları, şekerleme ve kurabiyelerin saklandığı  kutular,  lezzetli bir maceranın başlangıcı gibi.
Zamanımızın mütevazi mutfakları aynı duyguyu uyandırmasa da macera maceradır:-)

Malzeme:

Un, 1 paket çabuk maya, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 su bardağı ılık su,1 tatlı kaşığı tuz, 1yemek kaşığı sıvı yağı

Yapılışı:

Ele yapışmayan, yumuşak hamur hazırlanır ve 30 dk kabarması için bekletilir. Fotoğrafta görüldüğü gibi hazırlanıp fırın tepsisinde 20 dk daha bekletip, 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder