16 Nisan 2013 Salı

Sihirli Tart

 


Bu tarif birkaç hafta önce dikkatimi çekmişti ve nihayet bugün denedim. Sihrine benim bir katkım yok, kendi kendine oluyor: iki farklı taban düşünün, biri puding  diğeri  ise kek kıvamında.  Orijinal tarifte kekin üstü sade bırakılmıştı, ben az çikolata rendesi serpiştirdim.  Denemeye değer.

Gerekli malzemeler:

4 yumurta-aklar ve sarılar ayrılmış
150 gr şeker
125 gr margarin-eritilmiş
65 gr un + 50 gr kakao ile elenmiş
2-3 damla sirke
0,5 litre süt

Yumurta sarıları şeker ile birlikte kremamsı bir  hal alana kadar çırpılır.
Sonra margarin  iyice yedirilir. 
Kakao ile birlikte elenen un ilave edilip karıştırılır.
Süt ile birlikte oldukça sıvı bir karışım elde edilir.
Yumurta akları 2-3 damla sirke ile birlikte kar halinde çırpılır. 
Spatula yardımı ile diğer karışıma, fazla hava aldırmadan, azar azar eklenip karıştırılır. 
160 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir ve fırından aldıktan sonra 3 saat oda sıcaklığında dinlendirilir. 


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder