Bu Blogda Ara

25 Haziran 2013 Salı

Özgürlük

Yaşam, eğlence treninde geçen bir yolculuk misali: güzel, hüzünlü,  komik, kabus anların zinciri, Zaman'a yazılan.  Ne kadar sorgulansa, ne kadar lanetlense ve ne kadar  alışılıp sevilse de sonu olan bir yolculuk.  Şairin dediği gibi "bir hoş seda..." geriye kalsa...
Herkesin yaşam anlayışı farklı, asıl özgürlük bu, yazılmamış, kanunu koyulmamış. Unutulmuş olan ise herkesin özgürlüğünün sadece kendisine ait olduğu... Herkesin anlayışı kendi farklılığında, yorumu ise  gönlünün kuş bakışı uçuşunda. Bu yüzden susmak ne kadar ahmakça, ne kadar kalleşçe, ne kadar cahilce ve umarsız  algılansa da ... tepkidir. 
Herkes bir farklılık umuduyla dünyaya gelir. Yoğurulur, kıvam bulur ve... ya başkalarınca verilen şekliyle barışık olur ya da ruhuna işlenen özgürlüğe inanıp baş kaldırır. 
Umut... Umut hiç bitmeyen ilahi bir duygu.  Umutsuzluk yok, umudunu kesmek var ve yeni umutlara yol almak...  Yaşamanın kolay olduğunu kim iddia edebilir?..  Umut etmenin suç olduğunu kim  ispat edebilir?..  Dayatmanın, hükümdarlığın haklı sebeplerini kim aklayabilir?.. 

Bir gün-olur da-eğer herkes beynideki zincirlerinden kurtulursa, gerçekliğine kavuşur, özgür olur, kitabımızın yazdığınca...

Ve umut... : Aşk.

eylül


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder