13 Temmuz 2014 Pazar

Savarin


Savarin tarifi

Gereken malzeme:
350-400 gr un
çabuk maya
3 yumurta
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kalışı zeytinyağı
140 ml ılık su

Şerbeti;
450-500 gr toz şeker
3 bardak su
çeyrek limonun suyu

Un, maya, tuz derin  bir kapta karıştırılır.
Yumurtalar şeker ile çırpılır, yağ ve ılık su eklenip unlu karışımın ortasına dökülür.
Sert olmayan hamur elde edilir ve kabarmaya bırakılır.
Kabaran hamurdan topaklar koparılıp kalıplara yerleştirilir. Kalıbın yarısını dolduracak kadar büyük olmalılar.
Hamur topakları tekrar kabarmaya bırakılır ve sonunda yumurta sarısı sürülüp 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilirler.
Şerbet: şeker suda eritilir ve  kaynamaya başladığında birkaç dakika kaynatılır, limon suyu eklenir ve ocaktan alınır. Şerbet 5-6 dakika dinlendirilip
soğumuş ve kürdan ile delikler açılmış tatlıların üzerine dökülür. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder