12 Şubat 2015 Perşembe

Mantarlı Pilav


Basit ve kolay bir tarif.  İster atıştırmalık ister garnitür olarak sofrada yerini kolayca bulur.
Karışık malzemesi olan tarifler bana abartılı görünür, elbette damak zevki önemli ve o da farklı olmak durumunda.
Mantarları haşladığım suyu pilavda kullandığım da oldu, lakin kullanmamayı tercih etmemin sebebi
pilavın rengini koyulaştırmasıdır.
Soğan dışında iç pilav malzemesi de kullanılabilir bu tarifte , böyle bir durumda mantarlı pilavdan
ziyade iç pilav olur.
Et suyu kullanmıyorum, mantarın kendine has tadını kaybetmemek için.
Bu pilavı tencerede değil de güveç kabında, fırında pişirebilirsiniz.



Gereken malzemeler:

Bir paket mantar
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
Tereyağı veya zeytinyağ
Tuz, dağ kekiği, karabiber
2 1/4 su bardağı su (içme suyu)

Yapılışı:

Mantarlar temizlenip dilimlendikten sonra tuzlu suda haşlanırlar.
Soğan küçük küçük doğranır, yağda kavrulur, mantar dilimleri eklenir, bir süre ikisi birlikte pişer.
Son olarak yıkanmış süzdürülmüş pirinç ilave edilir ara sıra karıştırarak kavrulur. Tuz ve dağ kekiği ile baharatlanan pirincin suyu verilir.  Bir taşım kaynayınca kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye
bırakılır.  Ocaktan alındıktan sonra demlenmesi için üstü kapatılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder