31 Mayıs 2016 Salı

Ballı, tarçınlı kurabiye- " Меденки"



Gerekli malzeme:

2 yumurta
90 gr toz şeker
140 ml bal
120 ml zeytinyağ
360 gr un + kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tarçın

Üstüne:
Benmari usulü eritilmiş çikolata

Önce yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Ardından bal ve zeytinyağı(her biri azar azar ve karıştırarak) eklenir.  Tarçın, kabartma tozu, un  ilave edilir( un kaşık kaşık eklenip karıştırılır). Hamur 10 dakika dinlendirilip iki tatlı kaşığı yardımı ile kurabiye şekli verilir, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir 170 derece ısıtılmış fanlı fırında 10 dakika kalmaları yeterli olur.

Kurabiyeler iyice soğuduklarında çikolataya batırılır.

Kurabiyeler sezonu kapanır ☺️

Muhteşem Ege Denizi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder