Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2017 Pazar

Tereyağlı Açma


Gereken malzeme:

1,5 bardak ılık süt,  0,5 bardak zeytinyağı, 1 yumurta, 1,5 yemek kaşığı şeker, Silme tatlı kaşığı tuz, 1 paket çabuk maya, un: 3,5-4 bardak

-İçine sürmek için tereyağı 
-Üstüne yumurta sarısı 

Hafif yapışkan, yumuşak hamur yoğrulur.  Üstü kapalı olarak 40 dk mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katı kabarmalı.  Birbirine eşit büyüklükte bezelere ayırıp her biri   az un yardımı ile tezgah üzerinde açılır.  Üzerilerine tereyağı sürüp rulo yapılır, şekil verilir.  Fırın tepsisinde 20 dk daha bekletilir. 
Yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. 

Not: 
-Un ölçüsü içeriğine ve bardak büyüklüğüne göre değişebilir.
-Hamur ne cıvık ne de sert olmalı, eliniz uygun kıvamı bilir:) 
-Üzerine sürülecek yumurta sarısına bir kaşık süt eklenebilir

-Tereyağı sürmeyip sade de yapılabilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder