Elmalı harç için gereken malzemeler:
3 adet elma, yarım bardak şeker, tarçın
Hamur için gereken malzemeler:
Bir çay fincanı yoğurt( inçe belli çay bardaktan büyük)
250 gr oda ısısında hamur işi margarini
Yarım fincan pudra şekeri
Un, kabartma tozu ve isteğe göre vanilya
Kurabiyenin iç harcını hazırlamak için kabukları soyulmuş olan elmalar rendelenir.
Şeker ile birlikte iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar kavrulur , tarçın eklenir.
Soğumaya bırakılır.
Margarin, şeker , yoğurt kabartma tozu eklenmiş un ilavesiyle yumuşak hamur yoğrulur.
İstenen büyüklük ve şekillerde kurabiyeler hazırlanıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralanır. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişen kurabiyeleri sıcak sıcağına pudra şekerine bulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder