Bu Blogda Ara

16 Mart 2018 Cuma

Downsizing / Küçülen Hayatlar



'Downsizing' ,  2017 yapımı sinema filmi ve  baş rollerinde Matt Damon,  Kristen Wiig , Christoph Waltz , Hong Chau  yer alır. Konusuna gelince:

Bilim insanları, uzun süren deneyler sonucunda insanları küçültmeyi başarırlar. Bu buluşun ana fikri dünyada hızla artan insan nüfusu, gittikçe ağırlaşan yaşam koşulları ve elbette  bu yaşlı gezegenin tükenmekte olan  rezervleri, doğanın insan eliyle bozulan dengesi. Sonuçta, insanlar daha az kaynak tüketecek ve daha az yer kaplayacaktır. Paul Safranek ile karısı Audrey daha iyi bir hayat vaadiyle küçülmek üzere Omaha'daki stresli hayatlarını terk etmeye ve yeni, küçültülmüş bir topluluğa katılmaya karar verirler. Fakat böyle bir hayatın da kendince zorlukları vardır ve bir kez küçüldükten sonra geri dönüş yoktur...

Düşününce, sadece  bir sinema senaryosu.  Seyircinin büyük çoğunluğuna kendini kaptırıp hayaller kurduracak bir hikaye. Fikir öyle sevimli ve öyle mantıklı gelir ki, gerçekleşmesini dilersin.  Vaad edilenler öyle güzel ki hemen kendini kaptırırsın. 

Sorgulamaya başlayana kadar.  Ya insan hiç sorgulamazsa?..

Aslında hikaye hakkında uzun uzun yazmak isterim...  Sonra,  bencilce olacak diye kendimi vazgeçirdim.  Bu bir film. Neticede insan kendine has bakış açısıyla yorumlar. 
Kısaca: herkesin kendi fikri, kendi seçimi.  Hayatını da belirleyen onlar değil mi?..



eylül


2 yorum:

  1. Merhaba, bloğunuzu son yayınımda tanıttım nacizane... yazdıklarınız daha çok kişiye ulaşmalı diye düşünüyorum. Filmi bu akşam seyredip, tekrar yorum için geleceğim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. İzlenilesi :) Hatta hemen bugün izleyeceğim iş çıkışında. Momentos'un tanıtımında rastladım blog sayfanıza. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil