Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2021 Çarşamba

Baget sandviç ekmeği, uzun aradan sonra;)

Bayram arifeleri telaşlı olur lakin hoş bir yorgunluktur. Bayramın olmazsa olmazı ev baklavası hazır. Bahar havası bahçelere çağrınca atıştırmalık hazırlamak da kaçınılmaz olur. İster peynirli, domatesli, ister etli, balıklı; baget sandviç ekmeği;) 


 Gerekenler:

300 ml ılık su

1 tatlı kaşığı şeker,

1,5 tatlı kaşığı tuz

Bir paket hızlı maya

2 yemek kaşığı zeytinyağı( isteğe göre)

Un

Sert olmayan hamur yoğurulup kabarması için 1 saat bekletilir.  İster dörde bölerek dört adet uzun baget elde edilir, ister sekiz adet sandviç ekmeği hazırlanır. 

Pişirme kağıdı katlanarak her baget için yuvalar yapılır ki birbirine yapışmasınlar .  Fırın tepsisine yerleştirildikten sonra her birine fırça ile su sürüp üzerlerine çay süzgeci ile hafif un serpiştirilir, keskin bıçak ile kesikler atılır. Bu şekilde hazır olan baget ekmekler bir otuz dakika daha kabarmaya bırakılır. 

Süre sonunda 230 derece ısıtılmış fırının tabanına  kap içine bir miktar su koyarak, yaklaşık 15 dk ( yine de kontrol edilmeli)  pişirilirler. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder