1 Eylül 2010 Çarşamba

Pasta günü

Bugün pasta pişirme günüm oldu. Aslında  Gül'e pasta sözüm vardı, diğerini bizim için yaptım. Bu sebeple dolapta bekleyen siyah çikolataları da  kullanmış oldum.
Pasta kekini her zamanki tarife göre hazırladım:
-sade pandispanya-
5-6 adet  yumurta
1 su bardağı şeker
1 bardak un
1 ad. kabartma tozu
karıştırıp
190 derecede pişirdim.
Soğuyan pandispanyayı ikiye kesip her bir parçayı hafifçe ıslattım.
kek şerbeti:
1 bardak kaynamış su(sıcak)
1 tatlı kaşığı nescafe
4-5 tatlı kaşığı toz şeker
-hepsi karıştırılı ve soğumaya bırakılır.
Bu arada çırpılıp buzdolabına kaldırılan krem şantinin yarısından fazlası  iki parça arasına sürülür  geri kalan  pastanın üstüne düzgünce dağıtılır.
çok kolay ve hafif oldu:-)

-kakaolu pandispanya-
5-6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un(bir kaşık eksik)
1 ad. kabartma tozu
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
karıştırılıp
190 derecede pişirilir.
Keki ıslatmak için yukarıdaki şurubun aynısını hazırladım.
Krema olarak 300 gr siyah çikolatayı benmari usulü eritip soğumuş pandispanyaların ortasına döktüm.
Glazür:
150 gr siyah çikolatayı rendeledim, 5-6 tatlı kaşığı şeker, yarım su bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao  ekleyerek ateşe aldım, sos hafif koyulaştığında hemen sıcak  sıcak pastanın üzerine gezdirdim. 


Çikolatalı pastayı süslemedim, zaten içinde bizi enerjiden zıplatacak kadar çok çikolata vardı:-)

Herneyse, amatörce bir iş olduğunun farkındayım. Bir de şu var ki yiyeceklerin görüntüsünden çok lezzeti ile daha çok ilgili olduğumun farkındayım. Görüntü de önemli tabi ki, internette  o kadar başarılı kızların blogları var ki, muhteşemler!.. Fondanlı, krokanlı, her şekil ve renkte hazırladıkları pastaları muhteşem. Ellerinize sağlık hanımlar.  Eh, başka ne diyebilirim ki?..
Afiyet olsun:-)

2 yorum:

  1. Hi, very interesting post, greetings from Greece!

    YanıtlaSil
  2. Good Afternoon

    Awesome blog, great write up, thank you!

    YanıtlaSil