Bugün pasta pişirme günüm oldu. Aslında Gül'e pasta sözüm vardı, diğerini bizim için yaptım. Bu sebeple dolapta bekleyen siyah çikolataları da kullanmış oldum.
Pasta kekini her zamanki tarife göre hazırladım:
-sade pandispanya-
5-6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 bardak un
1 ad. kabartma tozu
karıştırıp
190 derecede pişirdim.
Soğuyan pandispanyayı ikiye kesip her bir parçayı hafifçe ıslattım.
kek şerbeti:
1 bardak kaynamış su(sıcak)
1 tatlı kaşığı nescafe
4-5 tatlı kaşığı toz şeker
-hepsi karıştırılı ve soğumaya bırakılır.
Bu arada çırpılıp buzdolabına kaldırılan krem şantinin yarısından fazlası iki parça arasına sürülür geri kalan pastanın üstüne düzgünce dağıtılır.
çok kolay ve hafif oldu:-)
-kakaolu pandispanya-
5-6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un(bir kaşık eksik)
1 ad. kabartma tozu
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
karıştırılıp
190 derecede pişirilir.
Keki ıslatmak için yukarıdaki şurubun aynısını hazırladım.
Krema olarak 300 gr siyah çikolatayı benmari usulü eritip soğumuş pandispanyaların ortasına döktüm.
Glazür:
150 gr siyah çikolatayı rendeledim, 5-6 tatlı kaşığı şeker, yarım su bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyerek ateşe aldım, sos hafif koyulaştığında hemen sıcak sıcak pastanın üzerine gezdirdim.
Çikolatalı pastayı süslemedim, zaten içinde bizi enerjiden zıplatacak kadar çok çikolata vardı:-)
Herneyse, amatörce bir iş olduğunun farkındayım. Bir de şu var ki yiyeceklerin görüntüsünden çok lezzeti ile daha çok ilgili olduğumun farkındayım. Görüntü de önemli tabi ki, internette o kadar başarılı kızların blogları var ki, muhteşemler!.. Fondanlı, krokanlı, her şekil ve renkte hazırladıkları pastaları muhteşem. Ellerinize sağlık hanımlar. Eh, başka ne diyebilirim ki?..
Afiyet olsun:-)
Hi, very interesting post, greetings from Greece!
YanıtlaSilGood Afternoon
YanıtlaSilAwesome blog, great write up, thank you!