8 Ekim 2010 Cuma

Evde Lavaş Ekmek yapmayı denediniz mi

Uzun zaman önce bulduğum bu tarifi denemek için kolları sıvadım. Benim için kolay ve lezzetli bir tecrübe oldu.  İşte gereken malzemeler:

1 paket çabuk maya veya yarım paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
un

Unun ortasında şeker ve maya  ılık suda eritilir. Tuz, çiçek yağı eklenerek elastik ancak sert olmayan hamur tutulur, üstü örtülerek  1 saat boyunca kabarmaya bırakılır.  İki katı olan hamurun havası alınır ve un ilavesi ile 12 eşit beze hazırlanır. Her beze tabak büyüklüğünde(ne çok kalın ne de çok ince) açılarak teflon tavada, yağsız olarak altüst edilerek pişirilir. 


Afiyet Olsun

1 yorum: