28 Kasım 2010 Pazar

Kadınbudu Köfte

Kızartmalara pek hoşgörülü olduğum söylenemez. Tercih meselesi, yağlı yemeklerden kaçınırım, rejimde değiliz, sağlık sorunumuz yok, sadece ağır yemeklerden hoşlanmayız, lakin hoşumuza gitmiyor diye de kendimizi farklı lezzetlerden de mahrum etmiyoruz:-)
Kadınbudu köfte de bu lezzetlerden bir tanesi.

400-450 gr kıyma, üç yemek kaşığı pirinç, 1 yumurta içine, 1 ufak kuru soğan, karabiber, tuz, az kimyon, kekik, kırmızı toz biber
kızartmak için biraz un, 2 yumurta, sıvı yağ

Pirinç haşlanıp soğutulur, tüm malzemeler iyice karıştırılır, yapışkan bir karışım olduğundan unu dikdörtgen bir tepsiye döküp köfteleri yuvarlayarak unladım. Teflon tavaya biraz sıvı yağ koyup kızdırdım ve çırptığım 2 yumurtaya köfteleri batırıp kızgın yağada kızarmalarını sağladım.  Kağıt havlu üzerinde yağın süzülmesi iyi oldu.  Gerçekten sonuç, görüntüde belli etmese de lezzet olarak müthişti:-)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder