Kızartmalara pek hoşgörülü olduğum söylenemez. Tercih meselesi, yağlı yemeklerden kaçınırım, rejimde değiliz, sağlık sorunumuz yok, sadece ağır yemeklerden hoşlanmayız, lakin hoşumuza gitmiyor diye de kendimizi farklı lezzetlerden de mahrum etmiyoruz:-)
Kadınbudu köfte de bu lezzetlerden bir tanesi.
400-450 gr kıyma, üç yemek kaşığı pirinç, 1 yumurta içine, 1 ufak kuru soğan, karabiber, tuz, az kimyon, kekik, kırmızı toz biber
kızartmak için biraz un, 2 yumurta, sıvı yağ
Pirinç haşlanıp soğutulur, tüm malzemeler iyice karıştırılır, yapışkan bir karışım olduğundan unu dikdörtgen bir tepsiye döküp köfteleri yuvarlayarak unladım. Teflon tavaya biraz sıvı yağ koyup kızdırdım ve çırptığım 2 yumurtaya köfteleri batırıp kızgın yağada kızarmalarını sağladım. Kağıt havlu üzerinde yağın süzülmesi iyi oldu. Gerçekten sonuç, görüntüde belli etmese de lezzet olarak müthişti:-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder