Uzun zamandır defterimde olan, hiç şaşmayan bir tarifi paylaşmak istedim. Nereden geçti elime, hatırlayamadım, sadece keşke bir yere not etseydim diye düşündüm, teşekkür etmek için...
Malzemesi:
2 adet yumurta,
4 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao (eğer kakaolu yapılmayacaksa 7 fincan un)
1 tatlı kaşığından az karbonat / veya kabartma tozu
iri kıyılmış fındık içi
Yapılışı:
yumurtalar şeker ile çırpılır, sıvı yağı, yoğurt, karbonat eklenir ve kakao ile birlikte elekten geçirilmiş olan un azar azar ilave edilerek düşük devirde karıştırılır; kırılmış fınfık içi eklenip kaşık yardımı ile sadece hamura karışması sağlanır. kağıt kek kalıplarına veya mufin kaplarına paylaştırılarak(her kalıbın yarısı kadar) 190 derecede fırınlanır.
not:
bu küçük kekler arzuya göre kakaolu, fındıklı, vanilyalı, çikolata damlalı, limonlu, cevizli, kuru üzümlü, meyve parçalı, veya marmelatlı olarak da istenen malzemelerden biri veya birkaçı ile hazırlanabilirler. kakao kullanılmadığında 7 fincan un eklenmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder