Bu Blogda Ara

1 Haziran 2019 Cumartesi

Tepsi ekmeği


Bu tarife isim verirken kısa süreli de olsa tereddüt ettim. Ekmek ile pide arasında gidip geldim.
Ekmek olmasına ekmek, pide olmaya yakın fakat geleneksel pide gibi değil. Sonunda, mayalama ve pişirme süreci yüzünden tepsi ekmeğinde karar kıldım.
Mayalı  hamur  malzemesi:
1 paket hızlı maya veya 15 gr yaş maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
200 ml ılık süt
50 ml zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı tuz
600 gr un

Üstüne;
Yumurta sarısı, susam

Un azar azar eklenerek pürüzsüz, sert olmayan hamur yoğurulur.  Fırın tepsisi yağlanır ve hamur bezesi ortasına, 20- 30 dk kabarmaya bırakılır.  Süre sonunda hamuru el ile bastırarak tepsi büyüklüğünde açılır. Bıçak ile karelere kesilip, her karenin ortasına kürdan batırılır.
Üstü  örtülüp tekrar 30 dk kabarmaya bırakılır.
Yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir. 240 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişer.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder