Gereken malzeme:
500 gr un
250 ml ılık süt
15 g bira mayası/ bir paket çabuk maya
1 yemek kaşığı şeker
50 gr zeytinyağı
1 yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz
Üstüne:
Bir yumurta sarısı, az süt
Mayayı unun ortasına döküp şeker ile birlikte ısıtılmış süt ile eritilir.
Yağ, yumurta ve tuz ekleyerek hamur homojen bir hal alana kadar yoğrulur.
Kabarması için hafif yağlanmış derin kapta 2 saat bekletilir.
Süre sonunda 40 gram ağırlığında bezeler yuvarlanıp tekrar kabarmaları için 20-30 dk daha bekletilirler.
Bir yumurta sarısı az süt ile karıştırılır, bezelere sürülür ve isteğe göre haşhaş tohumu, susam serpilerek 190 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişmeye bırakılır.
harika tarif için teşekkürler sevgiler
YanıtlaSil