Gereken malzeme:
300 ml ılık su
20 gr. Yaş maya
2 yemek kaşığı sıvı yağı( zeytinyağı)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Un
Maya ve şeker bir miktar ılık suda eritilip, üzerine un serpiştirilir ve kısa süre bekletilir.
Mayanın kabarmaya başladığı görülecek. Yoğurma kabına iki bardak un alınır, kenarda kalan undan gerektiğince eklenir. Unun ortasına maya harcı boca edilir, kalan ılık su, yağ , tuz ve gerekirse un ilavesiyle pütürsüz, sert olmayan hamur elde edilir. Hamur yoğurma tahtasında birkaç dakika daha yoğurulup hafif yağlanmış kapta üstü kapatılarak 1 saat kabarması için bekletilir.
Süre sonunda kabarmış olan hamur sadece kenarları altına toplanarak(yoğurmadan) tezgaha alınıp
dörde bölünür. Her bezeye baget şekli verilir ve birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Su ile ıslatılan yumurta fırçası üstlerinde gezdirilir ve süzgeç yardımı ile un serpiştirilir.
Son olarak bezelere keskin bıçak ile çizikler atılıp 30 dk daha bekletilirler.
230 -240 dereceye ısıtılmış statik fırında üst ve altı kızarana kadar pişirilir.
Baget yetmedi, açma ve mozaik ile devam ettim;)
Ellerine, Yüreğine sağlık...
YanıtlaSilharika görünüyorlar süper elinize sağlık
YanıtlaSil