Bu Blogda Ara

6 Haziran 2020 Cumartesi

Tepside krem karamel

Vazgeçilmez sütlü tatlı krem karamel tarifini :  http://gramofonum.blogspot.com/search/label/krem%20karamel
yazmıştım ve tekrar hatırlatmaktan keyif duymaktayım; lezzetli ve hafif bir tatlı.

İster karamelli ister karamelsiz fırında pişirilebilir.   Kişisel porsiyonluk kalıplardan vazgeçip aile standartında(kim ne kadar isterse) tepside krem karamelin tarifine gelince;

1 litre tam yağlı süt, 10 yumurta, 10 yemek kaşığı toz şeker, vanilya ( önce yumurtalar şeker ile iyice çırpılır, süt azar azar eklenir+ vanilya)

Karamel için:
10 yemek kaşığı toz şeker ( sos tavasında, orta ateşte eritilir)

150 -160 derecede bir saat pişmeye bırakılır.

Soğuduktan sonra buzdolabında bekletip istenen büyüklükte kesip servis edilir. Afiyet olsun:)


Not: Karamel eritilip fırın kabının yüzeyine yayılır ve soğumaya bırakılıp sütlü yumurta karışımı üstüne dökülüp fırına verilir.
Karamel hazırlamadan tercih edildiğinde sütlü yumurta karışımı fırın kabına dökülüp fırına verilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder