Bu Blogda Ara

19 Mart 2023 Pazar

Bir masal sözüm var

 Tutabilmeyi diledim. Beklentileri karşılamak kolay değil. Fakat, bir masal sözüm var. Nereden başlarım, bilmiyorum. Masalları sevmişimdir, umut dolu hayallerin gerçekleştiği dünyalar.

Prenses olma hayalim olmadı, mutlu olayım yeterdi.  Bu gibi düşünceler hayatın içine girmediğim, dünyayı tanımadığım zamanlara dair. Ne bileyim, gerçekleşeni vardır belki bazı rüyaların… 

Düşler yanıltmasın. Güzel rüyalar olur, arşa çıkaran. Kabuslar, karanlık taraf. Hepsi bizde, değil mi? Bir de güya okuyucuları var bunların, sizi gidi sizi. 

   Masal dedik, değil mi? Keşke hayat masal olsa.  Dünya güzel  ve çirkin, iyi ve kötü, fakir ve zengin, yakın ve uzaktan ibaret olsa sadece.

Bir yıldız doğar, ışığın yasaklı bir gezegende. Karanlık çağın orta yerinde bir yıldız doğar.  Parlamalı, ışık saçmalı, değil mi? Masal bu ya, zindanın en derinlerindeyken ışık saçabilir mi? Olabilir, masal bu ya, mümkün her şey. Masal bu. 

Değil. Masal, ulaşamadıklarının yakını. Masal, yapamadıklarının gerçekleşmesi. Masal; masumiyetin, çocukluğun, dileklerin, yoksun oldukların, zaferlerin, umudun…  


eylül 

2 yorum: