Bu Blogda Ara

31 Ekim 2020 Cumartesi

Hindi etli fırın makarna

 


Ölçüler kişi sayısına göre artırılabilir.  Fırın makarnayı bir de bu şekilde denemek istedim. Kullandığım malzeme yaklaşık: 150gr hindi göğüs fileto, yarım sarı amerikan biberi, yarım orta boy havuç, bir diş sarımsak,yarım  kuru soğan, 1/2 tatlı kaşığı karışık biber -domates  Salçası, az zeytinyağı, tuz, kara biber. 

Beşamel sos için: bir yemek kaşığı un. Tereyağı, opsiyonel bir su bardağı süt, bir yumurta sarısı, tuz ve karabiber. Kaşar peynir.

200 gr yumurtalı erişte

 Hindi fileto uzun olmayan ince şeritler halinde kesilir ve zeytinyağında kavrulur. Sırasıyla soğan, sarımsak, havuç ve biber eklenir. Son olarak sıcak su ile salça ve baharatlar ilave edilir. Etler piştiğinde ocaktan alınıp haşlanmış olan erişteye karıştırılır.

Beşamel sos: un, kokusu çıkana kadar, tereyağında  kavrulur ve karıştırmayı bırakmadan süt eklenir. Tuz, karabiber ile çeşnilendirilip kıvam aldığında ocaktan alınır ve yumurta sarısı ve rendelenmiş kaşar peyniri, (varsa parmesan) ilave edilip iyice karıştırılır. 

Beşamel sostan bir miktar hindi etli eriştenin içine, kalanı da üstüne pay edilir.  Üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri veya Mozzarella serpiştirilir. 200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişmeye bırakılır. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder