200 gr Hindistan cevizi
100 gr un
180 gr toz şeker
2 yumurta
50 gr tereyağı
Kabartma tozu, vanilya, yarım limon kabuğu rendesi
Un, Hindistan cevizi ve şeker karıştırılır, kabartma tozu ilave edilip tekrar karıştırılır. Eritilip soğutulmuş tereyağı , yumurtalar, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir. Elde edilen hamur bezesini şeffaf folyoya sarıp buzdolabında 1 saat beklemeye bırakılır.
Süre sonunda bezeden eşit büyüklükte parçalar koparılır, Hindistan cevizinde yuvarlayıp pişirme kağıdı üzerine aralıklı dizilir. Kurabiyeler 150 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişer. Fırından alır almaz üzerlerine tekrar Hindistan cevizi serpiştirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder