Bu Blogda Ara

5 Şubat 2023 Pazar

Elmalı bisküvi


2 adet elma, 2 yemek kaşığı şeker, tarçın, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı bal

Meyvenin kabuğu soyulur, rendelenir. Şeker, tarçın ve tereyağı ile karıştırılır ve kavrulur. Ateşten alınca bal eklenir ve soğumaya bırakılır.

Hamuru için: 1 yumurta, bir tutam tuz, vanilya, 50 gr şeker, 50 ml sıvı yağ karıştırılır ve kabartma tozu ile birlikte 180 gr un ilavesiyle bisküvi hamuru yoğurulur. 

Hamur merdane ile inceltilir, kalıp ya da bardak kullanarak şekillenen  bisküviler pişirme kağıdı üzerine alınır. Elmalı harç hamurun üstünü ksplayacak şekilde sürülür. Kalan hamurdan şeritler kesilip yerleştirilir.

180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişer. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder