Bu Blogda Ara

15 Ocak 2023 Pazar

Tarih

 Siyasetin etkisiyle erdem, ahlak, eğitim, liyakat göz ardı edildi, neden? Kim veya kimler için? Belki de basit örnek anlamak için yeterli: parazitin nasıl beslendiği, nelere sebep olduğu gibi.


“Dün dündür, bugün bugündür” deyip sırtımızı tarihe dönmek işimize geldiğinden değil midir?  Dün olan bugünü belirlemez mi? 

Dünden ders almayı akıl edemeyenlere soralım: tarih olduğunuzda kim olmak istersiniz?


Çok da geriye, Büyük İskender’e, Sezar’a kadar gitmeye gerek yok. Hitler mesela : Irk sorunlu, sabit fikirli, öldürücü hırsıyla  iktidarı için cinayetler işleten, daha sonra dünyayı kan revan içinde bırakan “lider”. Tarih.


Aynı yüzyılın kahramanı: Mustafa Kemal Atatürk 🇹🇷 

Vatan’ın, insanın, toprağın, inancın, geleceğin değerini her hücresinde, kanının her damlasında taşıyan Adam🇹🇷 Tarihi kan ile değil yürek ile, strateji ve zeka ile, emek ile yazdı. Ruh’un özgürlüğünün bayraktarı oldu.

Ayyaş dendi, soyuna küfürler edildi, büstleri darp edildi, kabrine sövüldü… hatırası zülüm gördü, lakin Yüreklerdeki anıtı kimse yıkamadı.


Adolf Hitler: resim yapmayı severmiş, yeteneği yeterli görülmediği için Güzel Sanatlar Akademisine kabul edilmemiş. Siyasi çalkantıların içinde fikren kaybolmuş, içindeki canavarı, akıl, mantık ve yürekten uzak, besleyip büyütmüş. Gamalı haç simge olarak edinen, alman ırkı üstün ilan eden, devlete ait bir otomobil şirketi kurdurdu, her alman aynı otomobili kullansın istedi, (günümüzde Wolksvagen). Sigara bırakma kampanyası yürütmüş, sadece önemli günlerde bira içermiş.


Tarih bugünden başlar, yarın yazılır.


eylül




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder