Bu Blogda Ara

10 Ekim 2020 Cumartesi

Ölüm sadece nefes ile yetinmez


Beynim parçalara ayrılacakmış gibi. Ellerimi şakaklarıma bastırıp  bu herneyse, geçmesini bekliyorum.  Gözkapaklarım kurşun ağırlığında. Sallanan boşluğun ortasındayım. Vazgeçmişliğin umutsuzluğa teslimiyeti bedenimin her hücresini ele geçirdiği gerçeğiyle  yüzleşmek dayanılmaz.  Farkındayım. 

Kendini uzun cümlelerle ifade etme çabasının zihin, hatta beden yorgunluğundan başka bir etkisi olmadığının çok farkındayım. Sessiz, saygılı, insancıl anlayışla geri çekilmenin nasıl olur da değersizleştirildiği acıtasıya farkındayım.  Konuşmanın, yürekten gelen sözcüklerle de olsa, hayatın önünde laftan paspasa dönüştünün de. 

Özverinin karşılıksızlığı yanlış anlaşılıp görev diye yaftalanmasının , ne yazık, gözyaşlarına boğulacak kadar farkındayım.  Soğuk, duygusuz, insana yerini gösteren , hatta oturtan  düzenin çürümüşlüğünün isyanındayım. 

Sahte, öğretilmiş, yaşatılmış, gösterilmiş davranışların kopyala yapıştır  gösteriminde-hayatta- seyirci olmanın isyanındayım. Oysa ben-insan- bu kadar değilim. 

Aklım, yüreğim, ruhum bu değil. Yaşamak böyle olmamalı. Fiyatı,  usulü, haddi olmamalı. 


Herkes kendi beyaz sayfasına yazılanlar kadar masum. Herkes olabildiği kadar cesur. 

Kimse mükemmel değil.  Ele doğar insan, ilgiye ve sevgiye muhtaç, el üstünde büyür.  Sonrası panayır. Ücreti ödenen eğlencelerle  aklı uyuşturan, ruhu ıssızlaştıran , insanlığın marifetiyle kurulan sahne, hayat. Kalabalığın ortasından nereye baksan uzak, yabancı.   Bu dünyada bir adım ötesi cennet ve cehennem. Semt semt, sokak sokak görünmez  sınırlarıyla işaretlenmiş. Şeytan mı lazım? Bahane her yerde. 


Ölüm sadece nefes ile yetinmez, her türlü ölünür. Boş bir kabuk kalır ardında, duygusuz, merhametsiz. Yaşayan ölülerin kalabalığında nefes almak acıtır. Hep bir kaçış planı kurgulanır. Pusula, hesapsız kitapsız çalışır. Mavi yeşil bir dünya düşlenir. Huzurun  aydınlık  evi, Aşk.


eylül






1 yorum:

  1. ruhun sonsuzluğun içinde olunmaz durağı burası... Aşk için...
    Yüreğine sağlık; sonsuzca.

    YanıtlaSil